Datingsitenu.nl

Datingsites vergelijken

Het herkennen van oplichters of scammers in de online datingwereldVaak in de media te horen of te zien, en zeker het weten waard, hoe herken ik oplichters op het internet?

Oplichters op het internet maken steeds vaker gebruik van online datingsites om hen slachtoffers te vinden.

Het herkennen van oplichters op een datingsiteOp veel datingsites zijn oplichters actief, ookwel scammers genoemd. Dit zijn mensen die zich voordoen als een ander persoon met het doel u uiteindelijk geld afhandig te maken. Ga dus nooit in op verzoeken om geld over te maken en kijk uit voor mensen met een raar verhaal die om hulp vragen. Als iemand echt hulp nodig heeft zal hij/zij zich niet tot een datingsite wenden dus vertrouw dit niet!

Scammers komen vooral uit Oost Europese en Afrikaanse landen.

Scammers zijn over het algemeen zeer makkelijk te herkennen, zij maken vaak gebruik van dezelfde methodes. Hieronder enkele kenmerken van een scammer:

# De meeste scammers hebben profielen en berichten die geschreven zijn in het Engels of vertaald zijn naar het Nederlands met Google Translate. Wij adviseren u dan ook niet te reageren op berichten die in het Engels zijn geschreven of een (heel) onjuiste spelling hebben.

# Wanneer u een bericht in het Engels ontvangt, let dan op de volgende veel voorkomende woorden gebruikt door scammers:

* God fearing * Worthy (veel voorkomend in Google translate) * Full of love (veel gebruikt door Afrikanen)

Wanneer u een bericht ontvangt dat een van bovenstaande woorden bevat kunnen wij u met 99% zekerheid vertellen dat het hier om een scammer gaat. Kijk dus uit!

Neem geen risico, blokkeer deze persoon en neem contact op met de beheerder van uw datingsite om deze persoon aan te geven.

Laatst toegevoegd

e-Cupid.nl

15-04-2011

Match Dating

14-04-2011

e-Matching

11-04-2011

Match.com

08-04-2011

DateSome1

07-04-2011

e-Dates.nl

02-04-2011

Flirtcontacten

01-04-2011